top of page

Terapi og selvudvikling

Jeg er uddannet psykolog med speciale i angst, depression og stress-problematikker. Derudover har jeg over 15 års erfaring inden for meditation og mindfulness, hvilket jeg i mange tilfælde vælger at integrere i det terapeutiske forløb.

Mit terapeutiske udgangspunkt ligger inden for en kognitiv/metakognitiv forståelsesramme, men der vil blive benyttet forskellige tilgange - alt afhængig af, hvad du ønsker at arbejde med. Ud fra det individuelle udgangspunkt opbygger vi en fortrolig og respektfuld dialog, hvor det bliver muligt at udfordre dine gamle tankemønstre og finde en naturlig forløsning på eventuelt tilbageholdte følelser.

 

Målet for et terapeutisk forløb kan blandt andet være, at du får: 

  • Øget tillid og mindre angst/bekymring i forhold til fremtiden.

  • En dybere accept og forståelse af, hvordan du tænker og føler i pressede situationer.

  • Et liv, som er mere på dine egne præmisser.

  • En mere kærlig og rummende tilgang til dig selv og andre.

  • En oplevelse af, at du ikke længere "sidder fast" i livet.

  • En øget kropskontakt og lavere stress-arousal.

 

 

Et vigtigt redskab i kognitiv terapi er at kaste lys over de tanker, der opstår så spontant i sindet, at man dårligt bemærker dem, da de virker så naturligt selvindlysende. Som regel er det netop disse delvist ubevidste tankemønstre, der begrænser vores liv i at udfolde sig - idet disse tanker altid bliver ukritisk accepteret, og aldrig seriøst udfordret. Gennem det terapeutiske arbejde får du mulighed for at gå i kritisk dialog med disse automatiserede tankemønstre. Dette skaber plads til, at nye ideer, følelser og drømme kan begynde at spire frem.  tanker

I mit arbejdsliv har jeg, ud over at være klinisk psykolog, arbejdet med børn, unge og familier, og har i flere år arbejdet som frivillig. Desuden har jeg rejst meget og stiftet bekendtskab med mange forskellige kulturer.

Psykologi terapi kognitiv terapi
bottom of page